Una introducció a la ciència-ficció (ci-fi per als amics)

A l’hora de recomanar aquests llibres els criteris de selecció han estat els següents: a banda de tenir qualitat, hi ha un poc de totes les tendències i, sobretot, els llibres són fàcils de trobar, en edicions de butxaca i amb un preu més que moderat.
Estan ordenats de lectura més fàcil a més “densa” i també, curiosament, van de més antics a més moderns (ha estat casualitat, de veritat).

fundacion1.jpg
Isaac Asimov. FUNDACIÓN. FUNDACIÓN E IMPERIO. SEGUNDA FUNDACIÓN. (3 volums)
Una trilogia de ci-fi fàcil de llegir, sense complicacions. Es poden llegir de forma independent. Jo començaria per Fundacion e imperio, i si t’agrada tens sort, hi ha moltíssims llibres de la sèrie de la Fundación.
lem.jpgStanislaw Lem. DIARIOS DE LAS ESTRELLAS. VIAJES.
Ci-fi polaca dels anys 50. Diferents contes, uns millors que altres, però els bons són MOLT bons. Hi ha un segon llibre amb més viatges.
kurt.jpg – Kurt Vonnegut. MATADERO-5.
A l’any 1969 es publicava aquest llibre on es demostra que es poden tractar temes actuals, dramàtics, en clau de ci-fi. Imprescindible, t’agradi o no la ci-fi.
simmons.jpg – Dan Simmons. HYPERION.
Set personatges per a set històries. Un  best-seller on es tracten pràcticament tots els temes de la ci-fi actual, i mira que açò és difícil. També te dues continuacions.

I per ara açò és tot. Llegiu-los i comenteu-los.
Per cert, hi ha edicions en català, però són més difícils de trobar, la majoria estan exhaurides i per això no les he posat. 

[La secció ci-fi està a càrrec d’en J. Ll. Alzamora, a qui agraïm la seva col·laboració, que esperem que sigui llarga i fructífera]

Comparteix:
Altacapa