Unicum (maig 2010)

unicum_09

Els trending topics no són, ni de bon troç, el punt fort d’Altacapa. Però si encara no he parlat de Lost! Què hi farem. No us espanteu si avui us parlo de la revista Unicum, que publica l’ESCRBCC, on aquest matí –dissabte!– m’ha portat la feina, i on passaré uns quants dies les properes dues setmanes.

Doncs el darrer número d’Unicum (el 10è) té un llarg article, molt ben documentat, que porta per títol Una mirada retrospectiva a les restauracions antigues. L’exemple de l’Acròpolis d’Atenes, que signen M. Teresa Magadon i Irene Rodríguez. M’ha agradat el punt de vista introduït en què es qüestiona la imatge que tenim de les ruïnes de l’antiguitat clàssica, sovint allunyades de la realitat històrica i més properes a la reconstrucció idealitzada del romanticisme del s. XIX.

[l’agraïment és ara pel Francesc Xavier Figueras per l’amistat i l’acollida a l’ESCRBCC]

Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

  1. Estimado lector:
    Nos alegra mucho saber que el artículo ha sido de su agrado. Aprovecho para decirle que es tan sólo la primera parte de un artículo más amplio de tres partes. Así que próximamente podrá ver el ejemplo del Palacio de Knossos en Creta y del yacimiento arqueológico de Akrotiri en Santorini.
    Aprovecho también para felicitarle por su blog.
    Atentamente,
    Irene Rodríguez Manero

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.