César Ordónez a la Galeria H2O

cesar-ordonez-juny20101

Fa més de 20 anys que César Ordoñez va començar a mostrar en públic els treballs realitzats amb voluntat artística. L’any 1999 amb la sèrie de retrats titulada Japonesos, que es va poder veure al CCCB, podríem dir que inicia una línia de treball amb la que gradualment ha anat aprofundint, i que es consolida amb Harajuku Flava de l’any 2007. En aquest període la seva obra ha evolucionat des d’un naturalisme més proper al fotoperiodisme a l’ús, cap a la simplicitat formal que implica no tenir por de realitzar fotografies amb un cert component volgudament artificial, mantenint com a constant un punt escenogràfic que ens fa qüestionar el que veiem i el que no veiem, permetent-nos intuir el que passa just fora de l’enquadrament que l’artista ha decidit mostrar-nos. Un paradigma d’això seria la sèrie Ashimoto realitzada entre 2007 i 2009, on podem veure fotografies de peus de dones, realitzades amb voluntat d’imatge robada, que suggereixen molt més del que mostren.
Tant en Japonesos com en sèries posteriors, especialment Ashimoto, l’artista fa servir el reportatge documental com a element per articular la narració, la construcció del significat del seu treball, obtenint una uniformitat estètica que determina la percepció de cadascuna de les peces reforçant el conjunt final. En Kagami César Ordóñez puja un graó seleccionant peces que tenen entitat individual com a peces aïllades però que reforcen la seva identitat quan les veiem successivament. Cada fotografia triada per l’actual exposició en la galeria H2O forma part d’un gran trencaclosques que inclou imatges recents i d’altres més antigues, però encaixades de forma que ens permet fer una lectura lineal de la seva tesi de treball. Les diferents fotografies seleccionades, amb la inclusió d’altres elements (un mirall, projeccions de vídeo) en un muntatge senzill però molt efectiu, atrau a l’espectador entre la curiositat i la complicitat, i li permet reconstruir amb les seves claus personals, el món que l’artista ha edificat.

kagami-1

[César Ordóñez: Kagami|fins el 3 de juliol de 2010 |Galeria H2O| C/ Verdi 151| 08012 Barcelona|Tel (+34) 93 415 18 01]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.