V Biennal de Ceràmica del Vendrell

sele_bloc

Divendres es va inaugurar al Vendrell l’exposició que recull una selecció d’obres dels guanyadors de la V Biennal de Ceràmica, una mostra internacional que fa 10 anys que convoca l’ajuntament del Vendrell i que compta amb una gran projecció. En aquesta edició m’he encarregat el text dels diferents catàlegs que composen la mostra, cosa que m’ha permès conèixer de molt a prop als artistes guardonats i el seus treballs.

Rafael Pérez –guanyador d’aquesta edició– ha expandit el concepte clàssic de ceràmica, esborrant les seves fronteres i adaptant-lo a noves formes expressives. Rajoles rectangulars blaves i ocres que composen un mural (120 cm x 120 cm), on cada peça suposa una petita variació respecte la peça precedent, o en lloc de rajoles rectangulars un mar de cares que formen circumferències concèntriques que semblen palpitar, obtenint com a resultat un mosaic on uniformitat i diversitat es donen la mà. Petites peces de 30 cm per 30 cm, amb retrats esquemàtics, fets amb traç segur, d’un mateix personatge que es repeteix una vegada i una altra amb subtils variacions. Material refractari que s’esquerda com si es tractés d’un gran pa de sègol o cuiro vell. Plaques de colors brillants (en tons blaus, verds) que conformen murals on s’entrellacen i superposen, de forma harmònica, petites tires de pasta. En cada cas s’ha optat per una solució tècnica, en cada cas s’ha fet una aposta que combina la tipologia del material amb la base sobre la que s’ha treballat, i en cada cas, finalment, s’ha imposat una concepció estètica en que es dona molta importància a la textura, al relleu, al volum que s’intueix darrere peces d’aparença plana.

[Els agraïments van aquí per l’Ajuntament del Vendrell, la Mònica i la Camil·la Pérez, pel cap de setmana que hem passat al Vendrell][Un plaer saludar Daniel Giralt-Miracle]

[fins el 31 d’octubre de 2010 a la Sala Portal del Pardo, el Vendrell]

Comparteix:
Altacapa