La mirada reposada, artistes de Terres de l’Ebre

mirada-reposada

L’Escola d’Art i Disseny de Tortosa i la Diputació de Tarragona organitzen i produeixen la mostra que dóna visibilitat als artistes de Terres de l’Ebre, centrant-se aquesta vegada en la dècada dels 80. Els artistes representats són Leonardo Escola, Josep Salmerón, Lluïs Vives i Manel Margalef.

En paraules del crític d’art Ivan Favà “El perquè de la selecció d’aquests quatre creadors és la seva coincidència generacional i en l’espai, diguem-ne físic, vivencial i de treball de les Terres de l’Ebre. Tots excepte Salmerón, havien estat seleccionats per Pilar Parcerisas a l’exposició Ebre Sud (1989), que pot servir com un lligam justificatiu més. En aquella acasió, la comissària destacava la funció testimonial de la mostra i la contemporaneïtat d’aquests creadors, així com la vivència directa o indirecta del paisatge. Ara, la voluntat també és testimoniar aquesta presència amb uns treballs fets expressament a partir d’un mateix motiu que els uneix: vivència del paisatge, real o imaginari”

[Museu d’Art Modern de la Diputació| Scan 2010| Tarragona |del 12 de novembre de 2010 al 9 de gener de 2011][els agraïments van aquí per Rosa Ricomà, pel catàleg]

Comparteix:
Altacapa