En capses de sabates

capses-de-sabates1

M’escriu Sílvia Iturria, té expo nova –és la comissària– convidant-nos a la inauguració, es trcata d’  “En capses de sabates. Històries domèstiques dels tarragonins”, el proper dimarts 25 –AVUI!– a les 19:00h al Palau de Congressos de Tarragona. No falteu!

En capses de sabates, històries domèstiques dels tarragonins recull les fotografies quotidianes de famílies actualment tarragonines anteriors al 1990. Fotografies que s’acumulen dins de capses de sabates, sempre amagades en l’entorn familiar. Gràcies a aquesta mostra, totes les fotografies recollides passen a formar part d’un esdeveniment col·lectiu obert a tots els qui vulguin viure les breus històries de vides anònimes. Aquestes fotografies tenen un valor personal i emotiu, però també un valor artístic, sovint associat a un moment espontani, a allò humil i al desig de capturar la felicitat abans que aquesta s’esvaeixi. D’altra banda són documents que, vistos en conjunt, parlen dels valors de cada època i de cada societat.

L’exposició és compon per una sèrie de receptes socials repetitives, rere les quals s’amaguen tot un seguit de temes que cada època fotografia d’una determinada manera. Tan interessant és allò que queda dins de l’enquadrament de les fotografies, com allò que en queda fora. Fotografiar afirma la continuïtat. La fotografia domèstica és un element de cohesió familiar, de socialització, de solemnització, d’identitat. Tot àlbum familiar ens mostra aquelles petites històries individuals que no trobarem mai en un llibre d’història, però que evidentment formen part del nostre passat.

En capses de sabates. Històries domèstiques dels tarragonins ens transporta a través d’un viatge de records immortalitzats que ens autorepresenten, fotografies de la família, dels amics, dels moments feliços que no hem volgut oblidar… Una petita mostra de vivències que segur dibuixaran un dolç somriure als visitants en recordar les seves pròpies històries.

Les capses de sabates són el fil conductor de l’exposició, un element tan simple i comú dóna vida a tot un projecte, tant en la seva vessant artística com en els missatges que transmet. La posada en escena de l’exposició, dissenyada per Asun Vidal, es fa a través de les capses de sabates, creant un espai amb un ambient curiós, diferent i molt lligat al lloc on han estat guardades durant anys gran part d’aquestes imatges úniques. En total es mostren al voltant de 1.200 fotografies, gràcies a l’aportació de ciutadans que han col·laborat amb aquest projecte.

A diferència d’altres exposicions sobre temes similars organitzades a altres ciutats, En capses de sabates. Històries domèstiques dels tarragonins no mostra fotografies fetes a la ciutat de Tarragona, ni les més belles o espectaculars. Cal recalcar que és una exposició feta per i per als tarragonins, amb fotografies fetes per la gent de Tarragona i que conformen el seu món més íntim.

[més info]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.