iCapa: Xavier Cugat

xavier-cugat.jpg

Inaugurem la secció del reproductor iCapa amb una cançó de Xavier Cugat (1900-1990). Va néixer a Girona però la seva família es va traslladar a Cuba l’any 1905, on va estudiar violí clàssic, arribant a ser un virtuós (segons la Enciclopèdia Britànica va tocar amb Enrico Caruso). L’any 1915 es va instal·lar a Nova York, on va contribuir a la difusió i popularització de la música llatina. Durant els anys 40, després de gravar la cançó “Perfídia”, que va ser un gran èxit, va treballar en nombroses pel·lícules de Hollywood, sempre com a director d’orquestra.
Va tornar a Catalunya, on va ser convidat habitual de diferents programes de TV. L’any 1984 o 85 el van portar a Tarragona per inaugurar, si no recordo malament, un restaurant. Me’l van presentar i vam xerrar un moment, no sé exactament de què vam  parlar, però el recordo com un home molt amable. Es va casar 4 vegades i sempre anava acompanyat de senyoretes estupendes.

Comparteix:
Altacapa