Obert per reflexió

main_image

Aquest vespre ha començat la primera sessió de l’obert per reflexió, que és una proposta del Centra d’Art de Tarragona que consisteix en una sèrie de trobades amb diversos agents i institucions per definir conjuntament amb ells la xarxa de projectes i institucions que formen part del procés de treball de l’ecosistema cultural del territori i definir algun dels seus projectes i serveis de forma conjunta. La sessió d’avui —la primera de l’eix titulat “pràctiques de comunicació i traducció”, en el que participo— ha tingut un punt de caos, però ja sabeu que en els ambients caòtics em sento com peix a l’aigua.

Obert per reflexió és el primer projecte del Centre d’Art de Tarragona. Es planteja com un laboratori de treball col·laboratiu que té la finalitat d’imaginar i proposar maneres sostenibles de generar projectes en xarxa entre els assistents per tal de reforçar l’ecosistema cultural del territori.
L’Obert per reflexió convida a institucions, col·lectius, projectes i agents artístics i culturals del territori i es planteja com un espai de trobada, que s’organitza al voltant de tres eixos diferents: la comunicació, l’educació i la participació. Durant sis setmanes es proposen diferents sessions de treball que volen promoure l’anàlisi de projectes, la reflexió crítica i el disseny de nous processos de treball entre tots els participants.
El Centre d’Art impulsa i proposa aquest projecte com un procés de mediació amb el territori i els seus projectes, agents i institucions alhora que s’implica en les dinàmiques de les sessions com un convidat més integrant-se en els diferents eixos i grups de treball.
Les qüestions que es planteja treballar l’Obert per reflexió són:
Podríem generar més transversalitat entre agents, institucions, projectes i sectors? Podríem definir noves complementarietats i innovar en les formes de construir cooperació? Com redefinirem el punt de partida plantejat en cada itinerari a partir de les aportacions de tots els agents actius que conformen l’Obert per reflexió?” [llegir més aquí]

Comparteix:
Altacapa

2 Comentaris

  1. Trobo que les il.lustracions que he penjat a Sortidetes són interessants. Algú me les ha fet arribar.
    Un abraçada,
    agus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.