Un método peligroso

metodoposter

En Un Método Peligroso s’explica la història d’un triangle que barreja admiració, atracció sexual i amor on els protagonistes són tres referents en la història de la psicoanàlisi: Carl Jung (Michael Fassbender), Sabina Spielrein (Keira Knightley, potser la més fluixa de la funció) i Sigmund Freud (Viggo Mortensen). Cronenberg explica els orígens de la psicoanàlisi a partir del conflicte que sorgeix quan els postulats de Jung comencen a diferir dels del seu mentor, Freud, de forma que l’acció avança gràcies a la relació que s’estableix entre Jung i Spielrein, primer com a metge i pacient fins gairebé invertir-se els papers, mentre la relació entre Jung i Freud es deteriora.
La bellesa i perfecció dels personatges amaga un fons fosc i pervers, molt ben descrit per Cronenberg on les coses no són exactament el que semblen.

un-metode-perillos
L’ambientació i el clima que es recrea – els anys previs a la Primera Guerra Mundial– resulten molt creïbles, el despatx de Sigmund Freud –que em va recordar el de Sherlock Holmes–  és com el que vull tenir quan sigui gran.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.