Micro-Cicle: Maria del Mar Borrajo

noera_mborrajo_2

Inauguració del primer projecte del Micro-Cicle que porta per títol No era el llop. Treballs de Maria del Mar Borrajo, basats en el llenguatge escrit, la tipografia, el que som quan llegim i el que som quan escrivim.

En paraules de l’artista:

Quan escrivim les lletres del nostre alfabet les ordenem creant paraules, frases, paràgrafs, textos i textures, que llegim i veiem. Quina relació hi ha entre el què veiem i el què llegim? Què amaguen les paraules? Què ens mostren les lletres? Foucault ens parla d’un parentiu obscur entre les “Paraules i les Coses”, entenent les paraules com:
“una naturaleza fragmentada, dividida contra sí misma y alterada, que ha perdido su primera transparencia; es un secreto que lleva en sí, pero en la superficie, las marcas descifrables de lo que quiere decir. Es, a la vez, una revelación escondida y una revelación que poco a poco se restituye en una claridad ascendente.” Aquest clar-obscur, aquesta possibilitat de veure-hi això és per a mi la paraula.
microcicle

El cas és que malgrat la situació actual —la crisi econòmica, ja sabeu— amb recursos i mitjans ajustats però amb bones idees, es poden posar en marxa iniciatives molt creatives.

[Alerta! No era el llop es pot veure fins el 24 de febrer de 2012 a la sala Kesse de Tarragona]

Comparteix:
Altacapa