Martí Royo

marti-royo-x-assumpta-roses

Revisar el correu després de dues setmanes porta sempre algunes sorpreses agradables —entre unes quantes que no ho són tant: factures, multes d’aparcament…— en forma de publicacions, catàlegs d’exposicions, revistes. En aquest cas es tracta del llibre Martí Royo: ceramista i escultor que ha preparat Assumpta Rosés amb el treball de recerca realitzat amb la Beca Lluís M. Saumells i que ha editat el Museu d’Art modern de Tarragona.

Podríem dir que Assumpta ha fet allò que en altres països és habitual i que ens meravella quan estudiem l’obra d’un artista anglès o francès: ha parlat amb els amics i familiars de l’artista, ha estudiat l’evolució de l’obra, les influències, els mestres i deixebles, ha perseguit totes les peces conegudes i per conèixer, les ha documentat i analitzat. El resultat és un llibre intens, un catàleg raonat, una biografia, un recull que descriu com vivia i creava un artista d’Altafulla en la segona meitat del segle vint.

Comparteix:
Altacapa