Temps difícils

el-temps-1444

El setmanal El Temps, que llegeixo fa temps, és dels pocs llocs on es poden llegir bons articles d’opinió sobre temes d’actualitat i també bons articles de critica d’art en català. Molt recomanable el número del 14 de febrer que analitzava l’obra d’Antoni Tàpies.

Però l’article que crec que hauríem de llegir atentament és el que escriu Martí Domínguez, titulat Temps difícils, en què parla de la plaga del morrut roig, que està eliminant les palmeres centenàries –i també les més joves– que són un senyal d’identitat a casa nostra.

“[…] La plaga busca especialment aquesta palmera [la palmera canària], potser perquè té el tronc gruixut, i hi troba més aliment que a la datilera. però quan no en queden més passaran a la resta de palmeres, i a les washingtònies, i fins i tot al margallons. S’ho menjaran tot, implacablement, i deixaran en evidència la incapacitat de la nostra administració per a protegir el seu patrimoni natural, la seua incúria per a saber gestionar una plaga que, si hagués estat controlada a temps, res de tot açò no hauria succeït. […]”

Comparteix:
Altacapa