10 artistes x Tàpies al MAMT

10-artistes-x-tapies-al-mamt

10 artistes molt lligats al Camp de Tarragona creen una peça amb Tàpies com a referent. El resultat és desigual, però en general bo. L’encaix de les obres entre les creacions que s’exposen habitualment al MAMT, millor del que inicialment m’esperava. La majoria dels artistes participants son bons amics meus i he seguit el seu treball durant molts anys, en aquest sentit una de les obres que m’ha sorprès més agradablement és la d’Ester Ferrando (la imatge de sota): és un petit pas endavant en el seu treball, cosa que sempre és d’agrair.

Ester ha proposat una làmina de blava molt subtil que ens deixa entre veure —pels laterals— la volta de la cúpula del museu.  Crec que el contrast amb els treballs d’altres artistes participants, més “greus” i foscos, en els que impera la seriositat i el “pes”,  posa en valor el treball d’aquesta artista.

10-artistes-x-tapies-al-mamt_ester-ferrando

El pintor Antoni Tàpies, mort el passat febrer a l’edat de 88 anys,va ser l’autor del logotip de la Universitat l’any 1992. De fet l’any vinent es compliran els vint anys del disseny. L’homenatge celebrat al MAMT ha comptat amb la participació dels professors de la URV Albert Macaya i Antonio Salcedo, amb la conferència “Tàpies, universitat, universalitat”.

[obres de Jordi Abelló, Béatrice Bizot, Àlvar Calvet, Leonardo Escoda, Ester Fabregat, Ester Ferrando, Albert Macaya, Manel Margalef, Rufino Mesa i Josep Maria Rosselló.]

[Un plaer saludar un munt d’amics alguns fins i tot seguidors d’aquest bloc, molt especialment en Marcel Pey i Maite Blay]

[Museu d’Art Modern de Tarragona | fins al 28 de febrer de 2013]

Comparteix:
Altacapa