Josep Sala, les darreres obres

josep-sala-museu-dart-modern-de-tarragona-maig-2013

Josep Sala Llorens (Barcelona, 1928- Altafulla, 2010 ) es va dedicar durant 25 anys al disseny gràfic on va assolir un gran nivell i es reconegut com un dels precursors d’aquesta especialitat. Seu és, per exemple, el suau i blanc anyell de la marca Norit, que amb els anys ha  esdevingut tota una icona. A partir de l’any 1975 s’instal·la a Altafulla, deixa el disseny gràfic i es dedica de forma exclusiva a la pintura, amb treballs coloristes que reflectien especialment els paisatges locals. Va ser el primer fill adoptiu d’Altafulla i com a ciutadà es va mostrar sempre implicat en la vida cultural i artística del municipi.

josep-sala-museu-dart-modern-de-tarragona-maig-2013-_00

Fa vint anys s’exposaven a la Museu d’art Modern de Tarragona les obres de Josep Sala, obres de maduresa que exploraven amb talent i domini tècnic l’espai, investigant enquadraments que feien créixer i expandir-se les peces mes enllà del suport. Els quadres que podem veure en aquesta exposició són els que l’artista va realitzar en els darrers anys de la seva vida, quan estava en la vuitantena, i tenen com a denominador comú la contenció, l’exploració de la proximitat i una certa abstracció que ens parlen de les coses properes com a reflex del que hi ha molt més lluny de nosaltres. Els seus paisatges són oberts però tenen un punt d’intimitat, de les coses que ens fem nostres fins oblidar-les però que, quan les recordem amb els ulls tancats, les podem recrear com la cara d’un fill estimat que fa temps que no veiem. Com si les coses vistes una i mil vegades al llarg de la vida es barregessin amb el que tenim davant nostre, i aquestes coses, les coses properes, quedessin impregnades de nosaltres mateixos.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.