Expedicions, Tarragona-Rennes-Varsòvia

expediciones_camp-clar-tarragona_juny-2013

Havia sentit parlar del Projecte Expedicions, però només de forma superficial i no havia tingut oportunitat d’aprofundir massa en tot plegat. Avui s’ha inaugurat [al Punt de Trobada de Camp Car, Tarragona, fins el 30 de juny de 2013] una mostra dels treballs que s’han elaborat al voltant del projecte. Un plaer saludar a Nani Blasco, que ha estat el comissari i coordinador del projecte a aquesta banda del Pirineu. Gràcies per la info i pels exemplars de les revistes.

“Expedicions és un experiment en què conflueixen l’art, la investigació en ciències socials i l’educació popular. Aquest projecte de cooperació europea reuneix un equip integrat per artistes, investigadors en ciències socials, pedagogs i nens de les ciutats de Tarragona a Espanya (gener de 2013), de Rennes a França (març de 2013) i de Varsòvia a Polònia (maig de 2013). Amb la col · laboració del teixit associatiu i de les famílies dels barris de Ponent, de Maurepas i de Praga, es tracta de posar en valor els recursos culturals invisibles d’uns territoris sovint estigmatitzats. La finalitat del projecte s’inscriu en un horitzó de transformació de la nostra visió de la ciutat:

– Qüestionar les idees preconcebudes en relació amb els barris anomenats populars.

– Replantejar la idea de l’expedició etnogràfica per deconstruir, també a nivell de les actituds en ocasions neocolonials que s’aprecien encara avui en les nostres disciplines (art, investigació, educació). [llegir més al web del projecte].

Els artistes participants han estat: David Dueñas, Alba Rodríguez Núñez, Ania Biernat, Unai Reglero, Nolwen Troël-Sauton, Anthony Folliard, Natàlia Avilés Pàmies i Dorota Porowska.

Comparteix:
Altacapa