17
oct.

Rufino Mesa | Babilònia

Escrit per : Altacapa Categoria: Col·lecció Altacapa|Escultura / escultura urbana l'any: 2015

IMG_5805

 

IMG_5803

 

IMG_5806IMG_5807IMG_5811

Finalment ja tenim la peça de Rufino Mesa Babilònia (1991) instal·lada a casa. El treball de Rufino és exigent i poc complaent amb modes o gustos imperants, no sempre és fàcil d’entendre. Babilònia és va executar en un context molt concret: la primera guerra del golf. Babilònia era un antic estat de Mesopotàmia (actualment l’Iraq), on segons la tradició bíblica es va aixecar, després del diluvi universal, la famosa Torre de Babel.

“Aleshores Jahvè baixà per veure la ciutat i la torre que edificaven els homes. I Jahvè digué: «Tots ells formen un sol poble i parlen una mateixa llengua. Si comencen amb aquesta empresa, cap projecte ja no els serà impossible. Baixem i confonguem-los aquí mateix el llenguatge perquè no s’entenguin entre ells». Jahvè els va dispersar d’allí per tota l’extensió de la terra, i van cessar d’edificar la ciutat. Per això, fou anomenada Babel , perquè allà Jahvè va confondre el llenguatge de tota la terra i d’allà els va dispersar per tota l’extensió de la terra..” [La Bíblia / versió dels textos originals i notes pels monjos de Montserrat]

La peça de Rufino ens parla de la guerra i del diàleg. De la confusió de les paraules que es diuen, de les solucions que es prenen, a vegades més destructives que els problemes que volien solucionar.

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Rufino Mesa | Babilònia"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]