Rufino Mesa | Babilònia

IMG_5805

 

IMG_5803

 

IMG_5806IMG_5807IMG_5811

Finalment ja tenim la peça de Rufino Mesa Babilònia (1991) instal·lada a casa. El treball de Rufino és exigent i poc complaent amb modes o gustos imperants, no sempre és fàcil d’entendre. Babilònia és va executar en un context molt concret: la primera guerra del golf. Babilònia era un antic estat de Mesopotàmia (actualment l’Iraq), on segons la tradició bíblica es va aixecar, després del diluvi universal, la famosa Torre de Babel.

“Aleshores Jahvè baixà per veure la ciutat i la torre que edificaven els homes. I Jahvè digué: «Tots ells formen un sol poble i parlen una mateixa llengua. Si comencen amb aquesta empresa, cap projecte ja no els serà impossible. Baixem i confonguem-los aquí mateix el llenguatge perquè no s’entenguin entre ells». Jahvè els va dispersar d’allí per tota l’extensió de la terra, i van cessar d’edificar la ciutat. Per això, fou anomenada Babel , perquè allà Jahvè va confondre el llenguatge de tota la terra i d’allà els va dispersar per tota l’extensió de la terra..” [La Bíblia / versió dels textos originals i notes pels monjos de Montserrat]

La peça de Rufino ens parla de la guerra i del diàleg. De la confusió de les paraules que es diuen, de les solucions que es prenen, a vegades més destructives que els problemes que volien solucionar.

Comparteix:
Altacapa