17
jul.

Festival Al3mura, brexit, Niça

Escrit per : Altacapa Categoria: Artistes i creadors|Canvi social|Poesia l'any: 2016

barlolomeo smaldone a tarragona juliol 2016

Daklen Difato a tarragona juliol 2016

Festival Al3mura aquest cap de setmana a Reus i Tarragona. Un munt d’actes en la trobada cultural nascuda a Itàlia l’any 2010, amb voluntat d’expandir-se, i que ens pregunta pel llegat de Pier Paolo Pasolini, promoguda per l’Associació Etcètera i el Movimento Culturale Spiragli. Una aproximació a la creació actual italiana i una mirada sobre el paper de la literatura —de la poesia— i dels intel·lectuals en el món contemporani. La primera reflexió em porta a fixar-me en el desconeixement que tenim del que passa a Itàlia, bé a Itàlia i segurament a quasi tota reu: Grècia, Bèlgica o Armènia… només sóc capaç de dir noms de futbolistes o jugadors de bàsquet d’aquests països. També ciclistes. Direu que la culpa és de la TV i de la potència de la cultura anglosaxona, però aquí em cal un punt d’autocrítica, suposo que em conformo amb el que conec i no faig l’esforç de buscar coses diferents. Al cap i a la fi, com deia aquest matí el poeta Bartolomeo Smaldone (a la imatge de d’alt durant la presentació del pianista Daklen Difato), cultura vol dir diversitat, diferència, raresa. Això és el que necessitem per combatre barbaritats com els crims de divendres a Niça, el brexit, o la violència de gènere. Missió difícil però no impossible. Lionel Messi 244.000.000 resultats en Google, Beethoven 53.400.000. En fi, Messi m’encanta…

Un plaer escoltar a Giovanni Amoruso en la lectura dels poemes de llibre Dal girone degli innocenti acompanyat per la música de Gerard Marsal.

giovanni amoruso a tarragona juliol 2016

festival al3mura tarragona diàlegs

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Festival Al3mura, brexit, Niça"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]