26
gen.

Julio Antonio – Stendhal | 1919-2019 | MAMT

Escrit per : Altacapa Categoria: Exposicions l'any: 2019

JULIO ANTONIO – STENDHAL | 1919-2019 Exposició en el marc del centenari de la mort de Julio Antonio. És la proposta del Museu d’Art Modern de Tarragona, que sota el comissariat de Blai Rosés, convida a 12 artistes vinculats a l’escultura a elaborar una proposta basada en Julio Antonio i la síndrome de Stendhal. El resultat és molt engrescador i les peces produïdes són excel·lents. La iniciativa del MAMT mereix un aplaudiment. La majoria d’artistes són companys de generació (nascuts als seixanta) o molt propers, amb els que comparteixo imaginari visual i context social i cultural. Amb molts també una bona amistat. Com que les inauguracions són sempre una bogeria i encara no tinc el catàleg només puc fer una crònica basada en les primeres impressions. La peça que m’emportaria a casa és la de l’Àngel Pomerol (imatge de dalt).

També són impressionants les obres d’Ester Ferrando, delicada, contundent i elegant (imatge de dalt) i la subtilesa de la peça de Roger Caparó (aquí sota).


L’exposició mostra peces de: Roger Caparó Ferrant (Riudoms, 1975); Miquel García Membrado (Barcelona, 1975); Àngel Pomerol Sánchez (Tarragona, 1961); Ester Fabregat (Tarragona, 1977); Federico Sancho Gómez (Madrid, 1979); Javier Muro (Pamplona, 1968); Ester Ferrando (Reus, 1972); Salvador Juanpere (Reus, 1953); Albert Macaya (Barcelona, 1961); Eduard Valderrey (Barcelona, 1963); Manel Margalef (Amposta, 1963); Josep Cerdà (Tarragona, 1954).

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Julio Antonio – Stendhal | 1919-2019 | MAMT"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]