Museu de Valls | Gelo, 1980-2020

40 anys de trajectòria d’un dels artistes més singulars i desconeguts del nostre territori, que ara es poden veure al Museu de Valls, on ocupa dues plantes, amb comissariat d’Assumpta Rosés. Obres de totes les etapes que en molts casos atresoraven els seus amics, algunes institucions i nombrosos col·leccionistes i que ens permeten acostar-nos a l’univers d’un creador amb un llenguatge extraordinàriament ric i ple de matisos. Des de les inicials connexions amb els surrealistes, les referències a l’art clàssic (Egipte, Grècia, Roma), el renaixement (Palladio i el gran Miquel Angel de qui va manllevar el renom), el barroc i les vanitas, fins Keith Haring i Basquiat, amb elements de l’estètica punk, el rock i la cultura de masses.  Algunes peces ens presenten un món estrany i llunyà, fet amb retalls de realitat i de somnis, amb juxtaposicions que posen de manifest que sota els nostres peus, allà on pensem que hi ha un món segur i acollidor, al costat de la nostra tauleta de nit amb un got de llet calenta, molt a prop, s’amaguen coses singulars i rares que ens fan tal i com som.

[Gelo. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià (1980 – 2020)] [Museu de Valls][Passeig dels Caputxins, 18, 43800 Valls][ [del 10 de juliol al 30 d’agost de 2020][més info]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *