Charles Simic

chrales-simic_el-mundo-no-se-acaba

M’arriba a les mans —com sempre per casualitat— el llibre del poeta Charles Simic El mundo no se acaba, que ha editat fa poques setmanes l’editorial Vaso Roto. Simic va néixer a Belgrad (Iugoslàvia) i va emigrar als Estats Units el 1953, després d’haver viscut uns anys a París, és una de les figures clau de la poesia americana actual i un dels poetes moderns més interessants del moment. Aquí teniu una agosarada i segurament precipitada traducció d’un poema de Charles Simic que he fet aquest vespre. Una conversa entre el poeta i el filòsof Friedrich Nietzsche.

“Estimat Friedrich, el món encara és fals, cruel i bell …

Abans, aquesta nit, vaig observar al bugader xinès, que no llegeix ni escriu en la nostra llengua, passar les pàgines d’un llibre que es va deixar un client sense presses. Em va fer sentir feliç. Jo volia que fos un llibre de somnis, o un tom de versos estúpidament sentimentals, però no el vaig veure de prop.

Ara és gairebé mitjanit, i encara hi ha llum. Té una filla que li porta el sopar, que porta faldilles curtes i camina a gambades. Ella es retarda, es retarda molt, per això ell ha deixat de planxar i mira al carrer.

Si no fos per nosaltres dos, allà només hauria aranyes tendint les seves xarxes entre els fanals del carrer i els arbres foscs “

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *