#FreeSherlock, el correu postal, els bitllets de plàstic…

madrid des de la finestra_desembre 2013

L’empresa pública de correus del Canadà va anunciar fa unes setmanes que suprimirà el servei postal en un període de cinc anys. Es perdran uns 8.000 llocs de treball. El Banc d’Anglaterra emetrà bitllets de plàstic a partir de l’any 2016. La Comissió Europea estudia suprimir les monedes d’1 i de 2 cèntims, de forma que els preus s’arrodoniran a 0 i 5 cèntims. L’Agència de Seguretat Nacional (NSA, la super CIA dels EEUU) treballa en la construcció d’un ordinador quàntic que pot desxifrar qualsevol contrasenya, per molt complicada i segura que sembli, segons informa The Washington Post, a partir dels documents que ha facilitat l’extècnic de la CIA Edward Snowden. Fa unes setmanes es va vendre en una subhasta de Nova York un tríptic de Francis Bacon de l’any 1969 per 127 milions de dòlars.  El mes d’octubre passat ha estat el més càlid a les sèries centenàries dels observatoris Fabra i Ebre. En l’informe anual de la FAO sobre la inseguretat alimentària en el món podem llegir que l’any 2000 hi havia 939 milions de persones que patien fam severa, i que en el 2013 la xifra s’ha reduït a 827 milions, segons l’objectiu del mil·lenni de l’ONU hauríem d’anar pels 600 milions… sempre he pesat que quan es parla de fam l’únic nombre acceptable és zero.

Un contrapunt d’optimisme:  Sherlock Holmes, l’inquilí del 221B de Baker Street, passa al domini públic. No caldrà pagar drets d’autor per l’edició de les obres de Arthur Conan Doyle anteriors a 1923, i es podran escriure i ampliar les aventures de Sherlock Holmes.

Benvinguts a l’any 2014. Una abraçada des de Madrid, on l’aigua neu, el fred i la melancolia ens esperen a l’altre costat del vidre.

fao informe 2013 _altacapa desembre 2013

Comparteix:
Altacapa