Àlvar Calvet, NIX

DSC_0703

Àlvar Calvet presenta el treball dels darrers quatre anys al MAMT. “NIX, d’artistes com a cecs, de cecs com a artistes”, és el títol –i tota una declaració d’intencions– de la mostra. Es tracta d’un treball amb múltiples lectures, algunes busquen la complicitat de l’espectador i posen de manifest l’ànima de bibliotecari que hi ha en moltes de les peces d’aquest artista. S’ha de llegir l’exposició, i el treball de l’Àlvar, d’una forma global, tenint en compte la seva trajectòria i les preocupacions que creuen el seu imaginari. Aquesta lectura més global ens permet constatar la coherència que hi ha darrera de les seves propostes, on sempre trobem el concepte de “visibilitat” i el de “participació” com a paradigmes que fonamenten tot el projecte. Visibilitat de les prostitutes, de persones que estan a la presó o que estan en tractament psiquiàtric, dels immigrants… fent-los participar del projecte .

Dues lectures que us recomano després de visitar l’exposició: Veo una voz d’Oliver Sacks (Anaya & Mario Muchnik, Madrid, 1989), i Estética de la emergencia de Reinaldo Laddaga (Adriana Hidalgo Editora, Buenos Aires, 2010).

DSC_0699

 

[es pot visitar fins el 29 de juny de 2014]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.