Jordi Abelló, POPE

jordi abello _ pope_ cal masso de reus _ 29 desembre 2014 _2

M’arriba la nota de premsa de l’artista i amic Jordi Abelló, que avui presenta l’exposició POPE al Centre d’Art Cal Massó de Reus, una mostra integrada per 7 videoprojeccions producte de diferents sèries que ha pintat al llarg de l’any:

jordi abello _ pope_ cal masso de reus _ 29 desembre 2014

“L’artista reusenc Jordi Abelló (Reus, 1970) estrena avui [29 de desembre de 2014] l’exposició inèdita POPE que l’ha portat a realitzar més de 1700 obres de diferents disciplines artístiques, des de dibuixos a pintures, vídeos, fotografies i llibres d’artista que Abelló ha anat recopilant i creant durant tot l’any 2014. Com bé indica el nom, la mostra vol retratar la simbologia del Papa de Roma i visualitzar el que s’amaga al seu darrere. El nou treball arriba després de les exposicions “Eròtica” i “Com pinta el temps” exposades pel mateix artista aquest any. La mostra, que s’exposarà a partir del 29 de desembre al Centre d’Art Cal Massó de Reus, neix de la curiositat que l’artista va sentir quan, de jove, va veure el Papa Joan Pau II al Camp Nou de Barcelona. “Aquella imatge se’m va quedar gravada a la retina i ara ha esdevingut central al meu treball. He tingut la necessitat de pintar una figura que en el seu dia em va semblar molt petita, però que l’escenografia va ampliar” relata. L’omnipresència als mitjans de comunicació ha estat un factor desencadenant perquè Jordi Abelló hagi tingut la necessitat de pintar per comprendre. “Fascinat per la posada en escena i el poder que se li atorga, la vestimenta, el blanc immaculat de la roba… El fet d’esdevenir el portador de la veritat, de ser superior, d’estar per sobre de tots, de connectar amb el més enllà ” han estat motius d’anàlisi per explicar què hi ha al darrere.”

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.