Fernando Lange Walton

fernando-lange.jpg
|Fernando Lange Walton (Viña del Mar, Xile, 1955)|Enormes enormidades de silencio|Acrílic sobre tela, 2004|99 x 120 cm|Al dors signat, titulat i datat|

Les taques de color que Fernando Lange aplica amb energia sobre la tela, vibren, interaccionen amb formes properes, a vegades vessant suaument, creant imatges (que podrien definir com a paisatges) de gran intensitat. Els paisatges de Lange sorgeixen del seu esperit creador, però competeixen amb els paisatges creats per la natura, produint en nosaltres el mateix impacte que produïen en el poeta William Wordsworth les muntanyes o les roques, i que pintors com Caspar David Friedrich o De Loutherbourg van registrar a començaments del segle XIX. La seva interpretació del paisatge em fa pensar en el camí recorregut per la pintura des de que Vincent van Goth va pintar els camps d’Arles: el paisatge creat per la mà de l’home, en igualtat de condicions amb el paisatge d’origen natural, impressiona la nostra retina i es fixa dins nostre. No sé si un paisatge contundent ens fa millors (com deien els romàntics) o pitjors, en tot cas aquestes obres no ens deixen mai indiferents.

Comparteix:
Altacapa