Freightened, el preu real del transport marítim

FREIGHTENED_documentary_polarstarfilms

Aquest vespre a TV3 (Sense Ficció, a les 22.00) Freightened the real price of shipping. Imprescindible. No us la perdeu.

“Les companyies de transport marítim més grans tenen ingressos comparables als d’empreses com Microsoft i els vaixells són una baula vital en la cadena de subministrament de la societat moderna. El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l’estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l’economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització; sense ella aquesta indústria, seria impossible complir les creixents demandes de 7.000 milions d’humans.
No obstant això, el funcionament i les normes d’aquest negoci continuen sent, en gran mesura, desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se’n deriven ens afectin a tots. A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s’han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control.
“Freightened. El preu real del transport marítim” respon a preguntes com: Qui mou els fils d’aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida per als mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, el documental revela totes les cares del transport marítim a escala mundial i para atenció en les conseqüències d’una indústria del tot desconeguda. [això ve d’aquí]”

Comparteix:
Altacapa