Cinema, llibres

Tres homes en una barca, publicat l’any 1889, és un dels llibres més coneguts de l’escriptor anglès Jerome K. Jerome. Les aventures de tres amics navegant en barca pel Tàmesi. Un llibre humorístic, amb bones descripcions,  moments divertits i frases per emmarcar (“Day, l’autor de Sandford i merton, va viure i —cosa que dona més reputació encara al lloc— va ser assassinat a Wargrave”). 120 anys després la directora anglesa Hattie Dalton va rodar Third Star —que vaig veure ahir en el canal SundaceTV—,  la història de quatre joves al voltant dels 30 anys, amics des de la infància, que decideixen anar-se’n d’acampada a la punta més allunyada de la costa oest de Gal·les. Un dels amics, James, té una malaltia terminal: tots quatre saben que aquest serà el seu últim viatge junts. Humor anglès barrejat amb moments dramàtics —continguts i amb llargues el·lipsis—, per reflexionar, pensar. Poesia a cops de destral.

[Third Star (Directora Hattie Dalton, Regne Unit, 2010). Repartiment: Benedict Cumberbatch, JJ Feild, Tom Burke, Adam Robertson, Hugh Bonneville, Rupert Frazer.]

Comparteix:
Altacapa