Japó: aigua i chindogus

aqua-scape.gif

El japonès Youshihiro Kawasaki és enginyer de so i realitza projectes per a internet, el seu darrer treball és Aqua Scape, the sthetoscope for the Earth’s water, en el qual podem escoltar el so d’aigua procedent de diferents llocs del món.

L’aigua és un dels elements simbòlics més importants en la cultura japonesa, l’expressió màxima del qual és el Karesansui, o jardí sec, en què la grava –usualment blanca– substitueix a l’aigua i diferents composicions amb pedres simulen illes.
Al voltant de l’aigua els japonesos han produït un munt del que allí s’anomena chindogu que més o menys són invencions útils però inaplicables a la realitat. El cotxe que funciona amb aigua és potser un cas paradigmàtic. A vegades els chindogus es porten a la pràctica i venen a la telebotiga o per catàlegs.
Els inodors al japó tenen sovint un petit lavabo en la part superior de la cisterna, que permet rentar-se les mans amb l’aigua que després s’aprofita per omplir-lo.Un chindogu ben pràctic.

japo_aigua.jpg

També és sorprenent al Japó trobar per molts llocs una galleda vermella plena d’aigua. S’ha de fer servir en cas d’incendi, segons em van explicar això permet controlar un foc en els primers moments i evitar grans calamitats.

japo_aigua1.jpg

Comparteix:
Altacapa