Ramon Cornadó | Buit

El fotògraf Ramon Cornadó porta aquesta reflexió sobre el silenci al hall de la biblioteca de la universitat, un lloc de pas on el soroll s’ho menja tot. Una fotografia enigmàtica similar a un dels cercles de l’artista Enzo, que sota una mirada atenta revela un cel lleument ennuvolat —el sostre d’una capella a cel obert— com un silenci dins del silenci.

Blanc i negre. Des de ben petit he associat la foscor i la neu amb el silenci, que sempre pot ser diferent. A vegades el que no està és el més important: l’absència defineix la presència. De fet el silenci entre dues notes pot marcar l’èxit d’una simfonia. Absència, buit que en paraules de Ramon “ens permet, en un llenç totalment blanc, dissoldre el soroll circumdant i entrar en una mena de silenci aliberador per la ment”.

[Ramon Cornadó][Buit][CRAI | Campus Catalunya URV |Tarragona][del 23 de maig al 23 de juny de 2019]

Comparteix:
Altacapa