Pol Masip | 104 viviendas

Avui he trobat a la bústia el fotollibre 104 viviendas, del fotògraf Pol Masip (La Secuita, 1993). Es tracta d’un projecte realitzat entre els anys 2014 i 2018, en un barri amb edificis de protecció oficial de Les Borges Blanques inaugurat l’any 1962, que es va anomenar “Generalísimo Franco”. És un treball molt subtil que podríem dir que té un component d’arqueologia del segle XX, consistent en documentar fotogràficament les marques que va produir el cisell quan —un cop mort el dictador— es van extraure els símbols franquistes de façanes i carrers del barri.

Una reflexió sobre la relació que mantenim amb el passat i els rastres que projecta en el futur, sobre la impossibilitat de d’esborrar-ho tot i de la dimensió política de l’arquitectura, del paisatge urbà i de l’espai públic.

[Moltes gràcies Pol !!]

[Disseny: Robin Cabrera Touman][Edició: Pol Masip, Robin Cabrera Touman & Xavier Ribas][Centre d’Art La Panera, Sala d’Art Jove, 2018][300 copies |144 pàg. | color |17 x 24 cm][premi Art Jove 2018 d’Edició]

Comparteix:
Altacapa