Carles Jardí Pinyol | Acarono la vida

El llibre de l’amic Carles Jardí (Tivissa, 1957) Acarono la vida (Neopàtria, 2019) és un poemari optimista. Quan el tingueu a les mans busqueu una terrassa que tingui molts parroquians, demaneu una beguda —jo m’he decantat per una copa de vi de Batea, concretament un Aube—, desconnecteu el telèfon mòbil —qüestió fonamental— i comenceu a llegir. Trobareu ressonàncies de Joan Margarit i sobre tot de Marià Manent. No vull fer spoilers, disfruteu!

LA FÍSICA DE LES COSES
L’escuma dels dies
els ofega;
el líquid de la realitat
l’esvaeix;
el fluid del coneixement
l’evapora.
Nomé resta donar valor
a les coses menudes,
als grànuls,
a les partícules,
als àtoms,
per ancorar-los
dins l’ànima.

[el llibre té il·lustracions de Iraida Llucià Bagués]

Comparteix:
Altacapa