Hort urbà (el retorn) i Jack London

Sempre que penso en els horts urbans, o directament en el vella idea de tenir-ne un, em ve al cap el relat de Jack London titulado «El Chinago», que Alianza editorial va incloure en el volum Los mares del sur, d’aquest escriptor, i que vaig llegir primer en anglès —amb algunes dificultats— fa vint-i-cinc anys.  En «El Chinago» coneixem a Ah Cho, de vint-i-dos anys, que somiava amb tenir un jardí al que anomenaria «El jardí de la calma matutina» i la terrible història d’errors judicials i dominació colonial que l’envolten.

Segurament el millor assaig sobre Jack London que podeu llegir és el que va escriure E. L.  Doctorow, que s’inclou en Poetas y presidentes, publicat per Muchnik Editores l’any 1997, amb moltes de les llums i les ombres que van envoltar a aquest gran escriptor que va morir amb 40 anys i va deixar publicats cinquanta llibres.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.