Miralda | El banquet gegant

L’any 1998 l’artista Antoni Miralda va dirigir la performance El Banquet Gegant, amb participació d’un bon grapat d’artistes del territori i amb el comissariat d’Aureli Ruiz. L’organització la van portar a terme l’Ajuntament de Reus i els tallers de la QUAM. 23 anys després assistim a la preestrena d’un documental —produït per la Ferida Produccions (Gerard Gil i David Fernández) i dirigit per Àlvar Calvet, amb el suport de l’institut Municipal Reus Cultura i la Diputació de Tarragona— que documenta i posa en valor aquella acció. Recuperació de la “memòria artística” local totalment pertinent i un gran treball arxivístic i de recerca de l’Àlvar Calvet.

Un plaer escoltar Antoni Miralda recordant com va ser aquell banquet gegant fet per als gegants de Reus el dia  27 de juny de 1998 a la plaça Llibertat, que es va servir sobre les pedres que fins uns dies abans havien format part del monument franquista que presidia aquell mateix lloc. Com deien alguns dels assistents a la projecció i a la taula rodona que es va fer després, potser avui dia, una idea com aquella, esbojarrada i genial, difícilment es podria realitzar.

[Preestrena del documental sobre el Banquet Gegant d’Antoni Miralda][divendres 18 de juny 2021 | 19:00] [Cal Massó –  Carrer de Pròsper de Bofarull, 7, 43202 Reus]

Comparteix:
Altacapa