El Teorema de Maslow

Fins el 5 de setembre de 2021 es pot veure al Museu d’Art Modern de Tarragona El teorema de Maslow Núm 1.1 #El triomf de la por, un projecte amb la participació de Ro Caminal, Àlvar Calvet, Rubén Perdomo, Jordi Martí Font, Alexandra Garcia, Vicky Benítez, Nikolai Vetoshkin, Alberto Barandiaran, Oier Gil, Peio Izcue i Fermín Díez de Ulzurrun, artistes que formen part del col·lectius La Trastera, amb seu a Catalunya, i Maslow Industries, ubicat a Pamplona.

[↑ Vicky Benítez: fragment de Mantenga la distància de seguretat (revisió de «Il quarto stato» de Giuseppe Pellizza da Volpedo) fotomuntatge digital, 2020]

Una reflexió sobre els diferents estadis de la piràmide creada pel psicòleg Abraham Maslow, segons la qual hi ha una jerarquia de necessitats humanes des de les més bàsiques (part inferior de la piràmide) que un cop cobertes fan que els humans desenvolupem necessitats i desitjos més elevats (part superior de la piràmide). L’exposició es complementa amb la publicació d’un fanzine, que en aquesta edició duu el número 1 i està dedicat a la por, que reprodueix part dels treballs exposats.

Les reflexions de Peio Basail Izcue («El triomf de la por»), Jordi Martí Font («L’ou de la serp, la por després del xoc») i Alberto Barandiaran («La por és un llit blanc buit») mereixen una lectura atenta.

Comparteix:
Altacapa