Crònica de la Segona República a la Selva del Camp | Quim Masdeu Guitert

M’arriba a les mans, per cortesia de l’Ajuntament de la Selva del Camp, el llibre Crònica de la Segona República a la Selva del Camp, que fa un recorregut pels fets polítics que van tenir lloc en aquest municipi entre la proclamació de la Segons República (el 14 d’abril de 1931) i el juliol de 1936. Les fotografies que il·lustren els diferents capítols aporten una perspectiva interessant, ja que estem acostumats a veure imatges centrades en les grans capitals, en aquest cas quasi exclusivament Barcelona i Madrid. L’autor va intercalant sàviament paràgrafs —en colors alterns— on es posa en context el que estava passant en cada moment a la Selva, amb la situació política nacional i estatal, aconseguint establir un relat àgil on els esdeveniments es van desenvolupant gradualment, atrapant-te en la lectura.

[Crònica de la Segona República a la Selva del Camp][Quim Masdeu Guitert][Ajuntament de la Selva del Camp, 2021][56 pàgines]

Comparteix:
Altacapa