SCAN 2022 | 9è Festival internacional de fotografia

Aquest vespre s’ha inaugurat a Tarragona la novena edició del Festival internacional de fotografia SCAN, possiblement un festival amb un format més modest que els que s’havien celebrat en altres ocasions, però amb la voluntat de fer-ho anualment, i amb l’objectiu de “situar l’SCAN i la ciutat de Tarragona com a referents de la Mediterrània en l’àmbit de la fotografia” segons manifesten els organitzadors. Vull ser optimista: la darrera edició es fa celebrar el 2018, i en teoria la convocatòria era bianual…

La decisió de buscar un eix temàtic per cada edició m’ha semblat una bona idea, en aquesta ocasió el tema triat ha estat la guerra.

“Wartime!”, és l’exposició estrella, i es podrà veure a Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, dins del tradicional programa Talent Latent. Peces de 9 artistes internacionals que reflexionen sobre la idea de guerra, però com explicava Sema D’Acosta, el comissari responsable de fer-ne la selecció, els projectes seleccionats se centren en les conseqüències de la guerra des diferents punts de vista. Entre els artistes seleccionats hi ha el tarragoní Lluc Queralt.

En l’àmbit de l’ SCAN també podem veure la mostra “Far away from home: the voices, the body and the periphery” al Personal Galeria Tarragona de la fotografa Hristina Tasheva, guanyadora del premi Full Contact 2018. Tasheva és narradora visual i investigadora establerta als Països Baixos i exposa el seu nou projecte amb el que ha viatjat fins als camps de concentració nazis d’Alemanya, França o Polònia, o comunistes com a Bulgària, el seu país d’origen. 

Altres activitats del festival son SCAN Photobooks, BiblioSCAN i SCAN Actiu. Així com les exposicions Get Ready, de Marcel Pey o Maquis, de Jesús Monterde; i la projecció cinematogràfica i un col·loqui amb Brutal Moods, de Marta Bisbal. I Full Contact, punt de trobada professional entre fotògrafs i fotògrafes emergents i agents del món de l’art.

[El festival tindrà lloc fins al 8 de gener de 2023 en diferents ubicacions de la ciutat de Tarragona]

Comparteix:
Altacapa