Marcel Pey | «Get Ready»

Marcel Pey lluita contra la memòria sempre efímera, el record edulcorat i la petjada que s’oblida. La seva poètica evoca el terror, el pànic, el dolor, el crit que no serà escoltat. Crit que el botxí ignora, crit congelat que ens colpeix reivindicant el testimoni del passat, que ens fa imaginat allò inimaginable, allò amagat sota els nostres peus i que torna una vegada i una altra. A escala domèstica, en els nostres carrers, en les nostres ciutats i pobles o una mica més lluny, i sempre terror infinit, pànic, dolor. L’espectador dialoga amb cadascuna de les peces intentant treure conclusions, intentant trobar una explicació a allò que està veient. Però el missatge està clar: no hi ha explicació —ni justificació— possible. «Get Ready», que podríem traduir com “prepareu-vos”, és també un crit d’alerta: no ens donem per vençuts, continuem lluitant, treballem per conservar la memòria i lluitar contra el terror.

[Marcel Pey | «Get Ready»][Museu d’Art Modern de Tarragona][De l’1 de desembre de 2022 al 15 de gener 2023]

Comparteix:
Altacapa