Emerge, memoria | conversaciones con W. G. Sebald

En Oviedo (Uviéu) hi ha l’editorial KRK, que treu llibres que son estranyes meravelles com les obres completes de Jovellanos. Sempre atents als petits detalls, cosa que els forofos del paper agraïm, ha editat Emerge, memoria (conversaciones con W.G. Sebald), un petit volum, amb tapa dura, contracobertes, cinta marcapàgines i traducció molt acurada de Cristian Crusat (a qui devem el volum W.G. Sebald en el corazón de Europa, WunderKammer, 2020). Un recull d’assajos i d’entrevistes editades en diaris (com ara en The New York Review of Books), revistes o emeses en programes de ràdio (per exemple en el programa Bookworn de l’emissora KCRW, de Santa Mònica). Un Sebald directe, amb menys ornaments dels que trobaríem als seus llibres, però amb un llenguatge clar i concís, que ens parla dels seus orígens familiars i de l’Europa dels anys 40 i 50.

Tinc els llibres de Sebald en el mateix prestatge que les obres de Tony Judt, les Lliçons americanes d’Italo Calvino i quasi tot el que va publicar Antonio Tabucchi. Diria que es fan companyia.

[Emerge, memoria. (Conversaciones con W.G. Sebald)][ Lynne Sharon Schwartz (ed.)][Trad. Cristian Crusat][KRK Ediciones. Oviedo, 2021][316 pàgines]

Comparteix:
Altacapa