Joan Paton | Ma Ci Po

Dona encapsulada, en caixada, aïllada, sense connexió, el visitant trenca estereotips, desencapsula, desencaixa, connecta. Reflexió, mirada crítica. Maduixes, Cireres i Po+, paraula i imatge.

“Ens conta Esquilo que el príncep Danao te que fugir del seu país perquè el seu germà Egipte pretén casar als seus 50 fills amb les 50 filles del primer. Les dones no volen i es refugien amb el seu pare a la ciutat d’Argos. El rei de la ciutat, Anaxàgores, té que consultar la qüestió al seu poble davant les amenaces d’Egipte. La votació dels ciutadans atorga refugi a les 50 dones i fan que la llibertat d’elecció d’aquestes prevalgui al refusar ser casades a la força.
És aquesta idea la que podem observar als treballs de Joan Paton on hi han dones que poden gaudir de la seva vida, del bany i del sol i altres que han de recórrer a mètodes per sobreviure. La llibertat i l’esclavatge conviuen a la nostra societat des de l’antiguitat sense una solució aparent. Deixem en la tria responsable de cada persona, el fer lo correcte.


Amb textos de: Silvia Clua, Fuencisla Francés, Lola Molas, Patria Puig, Lola Valle, Pepa Carreras, La tremenda, D.V., Francisca Revert, Pilar Martin, Rosa Maria Piqué, Nuri Mariné, Helena Martorell, Silvia Ramal, Joana Sanchez, Marisa Suarez, Rosa Ciurana, Maria Teresa Blay Boqué,
Rosa Maria Callao Lasmarías, Joana Furió, Natalia Ferré, Vinyet Gonzalez,
Beatrice Bizot i Olivia Paton” [text del full de sala]

[La Comella Gràfica][Tarragona][15 i 16 abril 2023]

Comparteix:
Altacapa