Josep Nogué | Roma, el mapa de la memòria

Joan Sendra va publicar fa 10 anys Josep Nogué Massó, una trajectòria vital (Associació Cultural Baixa Segarra, 2013; amb Damià Amorós), ara, dóna a la impremta aquests diaris de Nogué que aprofundeixen especialment en l’època romana (1914-1917) del pintor on va ser pensionat i posteriorment director interí de l’Acadèmia Espanyola de Belles Arts. Paral·lelament al MAMT es poden veure fotografies, correspondència i documents del llegat Nogué, que són una delícia, i que en rares ocasions s’havien exhibit.

Josep Nogué Massó (1880-1973), pintor essencialment retratista i paisatgista, estava obsessionat amb la llum, company de classe de Pablo Picasso en la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid en el curso 1897-1898, incorpora elements del neoimpressionisme a la seva obra però mai va abraçar la fe en els moviments artístics pertanyents a l’art modern del segle XX. Amb una obra prolífica i molt valorada en el seu moment, la seva figura, com a testimoni del món artístic i social de finals del segle XIX i bona part del XX, és remarcable.

[Roma, el mapa de la memòria. Els diaris de Josep Nogué Massó (1914-1917)][a cura de Joan Sendra Mestre][Museu d’Art Modern de Tarragona | C/ Sta. Anna, 8| Tarragona][del 20 d’octubre de 2023 al 28 de gener de 2024]

Comparteix:
Altacapa