Carme Rodríguez | Heinz Ches

Carme Rodríguez, gran amiga, dona veu a Heinz Ches, l’últim executat a garrot vil. El llibre es llegeix amb tensió perquè l’autora ens acosta a Heinz i ens ho fa proper, però sabem des del títol, i sense possibilitat d’error, que Heinz morirà. A la primera pàgina el protagonista ens confessa que ha mort un home a qui no havia vist mai. I poc després ens diu “… no he tinc sort, però tot canviarà; encara no està tot perdut, em dic mentre provo de vèncer la por que fa estona em pressiona la boca de l’estómac”, aquest impuls que mou a Heinz pàgina a pàgina ens fa acompanyar-lo en un viatge per la postguerra europea i espanyola.

[M. Carme Rodríguez Virgili | Heinz Ches. L’últim executat a garrot vil][Terra Ignota Edicions. Barcelona, 2023][348 pàgines]

Comparteix:
Altacapa