Passejant per Montmartre

Comencem la passejada per Montmartre, a l’escala del Sacre Coeur.

graffitis-sacrecoeur-paris.JPG

|Uns bonics stickers que algú havia enganxat en un banc a l’escala del Sacre Coeur|

Hi  ha molta gent perquè és un lloc que surt a totes les guies, pels voltants tot està encarat al turista.

sacrecoeur-paris.JPG 

És un punt elevat i es té una vista global de la ciutat, com que el cel està molt blau i l’aire net passem una bona estona identificant llocs que ens resulten coneguts, i clar, a partir d’allí tots els camins fan baixada. De seguida enfilem carrerons més estrets que els que havíem vist fins ara a la ciutat, amb moltes botigues petites, restaurants, pastisseries, i negocis que podríem dir que són els de tota la vida: el matalasser, l’adroguer, etc. Hi ha algunes galeries d’art, però no tan posades com les que havia vist a Saint Germain des Prés, són en canvi més agosarades, amb molt de disseny. Al carrer Des Trois Frères entrem a l’atelier-galeria on un grup de noies ven les seves obres: nines de drap cosides a mà, paper pintat per parets, roba, quadres. Parlo amb una noia dels stickers que he vist per diferents llocs, i em dóna el seu email per a què estem en contacte.

pin.JPG
També em dóna una xapa molt bonica que ha fet ella mateixa.
Després de dinar visitem la Fondation Taylor, que té una bona mostra d’artistes gràfics actuals, després arribem a la part baixa de Montmartre, on hi ha els locals golfos de la ciutat, sobre tot d’striptease, al voltant del Moulin Rouge. Les noies i nois que treballen allí estan a les portes dels locals fent una becaina i fumant, en alguns casos ensenyant el gènere, que la veritat a aquelles hores està més aviat pensit i descolorit, per poques alegries.
Acabem la tarda a les Galeries Lafayette, que són com el nostre Corte Inglés, però en un edifici de ferro i vidre estil art decó.

 

Comparteix:
Altacapa