The Pacific

El Canal Plus emet fa unes setmanes la mini sèrie bèl·lica d’HBO The Pacific. Ambientada en la Segona Guerra Mundial, explica la història d’un grup de soldats de la infanteria americana en el Pacífic, des de l’atac de Pearl Harbor fins la tornada a a casa dels soldats després de la retirada japonesa. Steven Spielberg i Tom Hanks estan darrera d’aquest projecte, i ja sabeu que la seva producció Band of Brothers va ser una obra mestra.

El muntatge és trepidant (i perdoneu, improbables lectors, el tòpic), aconseguint que notis la sensació angoixant de la guerra. Com les persones es van deshumanitzant. En plena batalla l’acció satura uns segons, la càmara gira i s’atura en un soldat que mira com un altre soldat, japonès, molt jove, es desanga al seu costat mentre mira la fotografia de la seva dona.

Comparteix:
Altacapa