Dues obres del Museu Thyssen de Madrid

rembrant-1

Aquest autoretrat amb gorra i dues cadenes (c. 1642-1643) de Rembrandt és una de les peces que més m’agraden de la col·lecció. L’artista es retrata pensatiu, conscient del camí recorregut fins el moment i del que encara queda per fer.

romanticisme-alemanya

Caspar David Friedrich (1774, Greifswald, Alemanya – Dresden,1840) és un dels paisatgistes més famosos del moviment romàntic alemany. En aquesta obra, Matí de pasqua (c. 1828-1835),  veiem un grup de dones avançant per un camí. Com es habitual en Friedrich els personatges apareixen d’esquena, mentre al cel il·luminat amb la primera llum del matí espot veure la Lluna. El fred del matí i l’esperança del nou dia.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.