Tarragona en ARCO8

margalef.jpg

Tres artistes (aviseu-me si em deixo algú!) de Tarragona en ARCO 08: Manel Margalef i Alfred Porres en la Galeria Cànem i Joaquim Chancho en Senda.
Margalef presentava una sèrie de “Deconstruccions”, peces fetes a partir de cadires, amb les que continua indagant sobre l’habitatge i el mobiliari que ens envolta i ens identifica.

D’ Alfred Porres recordo –amb entusiasme– la seva videoprojecció a l’Antic Ajuntament de Tgn que es titulava Puzzle, que vam veure fa un parell d’anys. Ara porta una proposta molt interessant, que segons ell mateix comenta:
Timeless aborda una revisió crítica de la versió neta i asèptica de la globalització que sovint ens ofereixen els mitjans. Suposadament, vivim una època d’intercanvis universals. Però el somni d’un món interconnectat és la realitat d’uns pocs. De l’altra banda del somni, milers de persones es veuen abocades al malson d’haver de creuar il·legalment fronteres per motius econòmics o polítics. Des dels atemptats de l’11-S, és en els espais públics de les grans ciutats (els aeroports, les estacions de tren, els grans centres comercials…) on es dirimeix dia a dia la possibilitat d’accés.”

[a dalt: Manel Margalef, Deconstrucció 1, 2007, tècnica mixta sobre fusta, dues peces de 200 x 100 cm]
[a sota: Alfred Porres, Timeless, 2007, Videoprojecció, DVD PAL, 50 segons reproduïts en bucle, edició de 5 còpies]
timeless_bac07.jpg

Comparteix:
Altacapa