ARTIGA celebra 15 anys | Premis ARTIGA

El Centre d’Art Médol de Tarragona en un dels seus primers actes com a nova institució per l’art contemporani, va acullir ahir al vespre  la festa del quinzè aniversari d’Artiga Revista d’Art i Pensament Contemporani i el lliurament dels PREMIS ARTIGA.

– Lliurament dels Primers Premis ARTIGA a:

Artista: Joaquim Chancho

Per la seva reconeguda trajectòria artística i excel·lència professional.

Nascut a Riudoms, 1943, és un pintor relacionat amb els corrents internacionals contemporanis d’abstracció i minimalisme. En la seva obra, el gest  lineal  dialoga amb l’escriptura de signes i l’abstracció geomètrica. Amb una trajectòria de treball intens i coherent, ha fet pedagogia per mitjà del seu treball personal, així com amb la seva tasca com a professor i catedràtic de la Facultat de Belles Arts. Reconegut internacionalment i amb un historial d’exposicions a importants galeries i museus, mai ha deixat el contacte i l’actitud de col·laboració generosa amb el seu territori d’origen (Riudoms), de formació (Reus) i va crear al territori un espai personal de treball, el taller de Valls.

Teòric/pedagog: Alfred Porres

Artista emergent, teòric de l’art reflexiu i innovador pedagog de l’art.

Nascut a Amposta, 1967. Artista plàstic, músic, doctor en Belles Arts, director del projecte L’aula a Lo Pati, professor de secundària. Autor del llibre “Relaciones pedagógicas entorno a la cultura visual de los jóvenes”. Manté una actitud interdisciplinar que podríem associar a la dels savis artistes renaixentistes o als corrents de la contracultura. Albert Porres s’esplaia en diferents disciplines creatives: el vídeo, l’escriptura, la formació d’un grup de música, les practiques artístiques col·laboratives i la recerca teòrica. Manté un ferm compromís amb la pràctica i la teoria de la formació artística, tant a l’educació pública a secundària, com per mitjà de les originals propostes didàctiques i creatives que projecta des de Lo Pati i que sempre acaben sobreeixint dels marges del llenguatge visual, del museu i de l’aula.

Iniciativa: La Grey. Galeria d’Art.

Per oferir suport, divulgació i viabilitat a la creació contemporània.

Petita galeria d’art contemporani al carrer Sant Llorenç de Tarragona, creada el 2012. Antonio Luque, Lidia Porcar, Francesc Roig i Juan Carlos Lozano porten aquesta galeria autogestionada i autofinançada. Segueix la filosofia de les “Galeries de Productors” que els anys setantes van aparèixer a Europa amb la voluntat d’autogestió i independència dels artistes envers les galeries comercials i les institucions públiques. Ells la qualifiquen com un “espai de resistència” però no és tancat, al contrari, envaeix el carrer i constantment estableix contactes i col·laboracions externes. Al llarg de deu anys ha portat artistes de diferents orígens i disciplines, publicat catàlegs, revistes, llibres d’artista, audiovisuals i vídeos.

Crèdits de l’acte: Coordinació: Vicent Fibla | Instal·lació: Alex Ayxendry | Audiovisual: Antonio Salcedo | Trofeus Premis Artiga: Gelo | Jurat dels Premis Artiga: Consell de Redacció de la Revista | Equip de gestió i realització d’Artiga: Direcció:  Assumpta Rosés | Consell de redacció: Cèlia del Diego, Màrius Domingo | Antonio Salcedo, Joaquim Torres | Producció: Associació Cultural d’Arts Visuals Artiga | Disseny gràfic: Alex Ayxendri | Assessorament lingüístic: Agnès Toda | Webmaster: Joan Aguadé

Comparteix:
Altacapa