BADt 2021

Les biennals i les fires d’art configuren, en el context artístic actual, uns dels elements clau en la difusió d’artistes i obres, que amb els museus, els centres d’art i les galeries, els crítics i comissaris, les publicacions especialitzades i els centres de formació artística, articulen un complex univers que mai saps si està en expansió o en contracció. A la nostra demarcació comptem amb biennals als museus de Valls i al d’art modern de Tarragona, i també a Lo Patí d’Amposta. A mi personalment m’agraden prou, pel que suposa com a repte per als artistes que es presenten i que tenen una forma de guanyar visibilitat —el mercat a casa nostra és inexistent—, com a acte social en un racó del món on la vida social a l’entorn de l’art contemporani és molt minsa i les inauguracions i presentacions de catàlegs són una oportunitat per xerrar amb amics amb els que costa coincidir. També està bé que almenys una vegada cada 2 anys algun polític s’interessi pel tema, ni que sigui 10 minuts. En fi, per aquest altres motius tant prosaics i per altres que potser no ho son tant, m’agraden les biennals. En la inauguració de la BADt, es comentava que les peces seleccionades eren “poc combatives” i molt “conformistes”, no hi estic del tot d’acord: representen la realitat del que s’està fent, de fet s’hi van presentar 240 obres. En quant al guanyador de la biennal, crec que Dionis Escorsa, ha estat una gran elecció, conec bé el seu treball i és extraordinàriament rigorós i coherent. Imaginatiu, somiador, crític, un artista a qui cal seguir. Per cert, Dionis Escorsa, de conformista i poc combatiu, en té ben poc.

El balcón inverso de Dionis Escorsa O’Callaghan (Guanyador de la Biennal 2021)

Tierras raras de María García Ruiz (Accessit)

El final de un vacío es el principio del otro de Fermín Jiménez Landa (Accèssit)

Temps suspès d’Edu Comelles

Alineaciones d’Ángela Cuadra

Rumbo a Eleusis de Borja Santomé Rodríguez

La Font de Pau Magrane Figuera

Plasma fantasma. Imago + Pupa d’Ariadna Parreu

Bauzaun de Svantje Busshoff

Ventura d’Anna Jornet Puig

Colorimetries de la Ribera d’Ebre d’Olga Olivera-Tabeni

L’ombra del núvol de Gerard Boyer

Donacions de Matteo Guidi

[Museu d’Art Modern de Tarragona][De 27 de novembre de 2021 al 16 de gener de 2022]

Comparteix:
Altacapa