“Espai-Museu Joan Panisello”|Jesús

El passat 9 de juliol es va obrir el nou «Espai-Museu Joan Panisello» amb més de 50 obres del premiat ceramista, que posen en context peces que recorren una llarga carrera dedicada a la creació i difusió de la ceràmica des del municipi de Jesús, a tocar del riu Ebre, seguint una tradició mil·lenària a la qual Joan Panisello ha incorporat noves formes i innovacions tècniques.

L’Espai es troba al segon pis de l’Antic Col·legi de la Inmaculada, un edifici en bona part remodelat, que acull les oficines de l’EMD i molts serveis. El recorregut per la sala ens permet copsar l’evolució creativa d’aquest artista, amb dibuixos i obres preparatòries vinculades a la investigació formal que des de sempre ha acompanyat la seva creació. Peces de totes les èpoques, fidels als seus múltiples interessos, col·laboracions amb escriptors i periodistes, portades de llibres, revistes, i guardons i premis, omplen les vitrines, on també trobem les eines del treball diari al taller, mostres de pigments o peces experimentals que són un pont entre obres.

Home de vitalitat i optimisme desbordants, vinculat des de molt jove al educatiu, parlar amb ell és fer un repàs a la història de l’educació dels darrers 60 anys en aquesta banda del món.

Comparteix:
Altacapa