Antonio Alcàsser i Druwu

Druwu i Alcàsser Sensory Experience Music and Painting

Els píxels de la imatge digital únicament són visibles a partir de certa ampliació, l’individu només és perceptible en un camp reduït: en el pas següent només es veuran píxels o només individus, difuminats els vincles de llum i ombra que els uneixen o allunyen en una visió de conjunt. El punt de vista que ens permet veure els píxels, l’individu i el seu entorn, en una amalgama de símbols i significats, implica fixar la mirada en un lloc indeterminat, entre les línies del que tenim davant per veure més enllà del que és aparent, més enllà del que els nostres sentits ens volen ensenyar. Com una cançó que sona una vegada i una altra i per cadascú de nosaltres té un significat diferent. Qüestionant sempre el que veiem, el que escoltem, fins i tot el que olorem o el que toquen les nostres mans, com si Decartes tornés del més enllà i ens agafes pels peus mentre dormim i sacsegés la nostra confiança. Just en aquest moment, la imatge real, la que podem observar in situ, sense mediació, sense pantalles o dispositius que la distorsionen, dialoga amb nosaltres.

Ens aproximem a l’obra d’Antonio Alcàsser com si miréssim una pel·lícula feta amb els trossos de metratge rebutjats, recollits en la taula del muntador, i units amb una lògica que intuïm només de forma fragmentària. D’aquesta barreja emergeix una realitat polièdrica que emet una llum discontinua, com un far en la nit que ens indica un espai rocós i turbulent del que convindria allunyar-se. Però sabem que és justament allí, on les ones trenquen contra l’espigó, on volem anar.

Ens acompanya la música de Druwu, amb una llarga melodia, amb salts i contraposicions sonores amb breus pauses, com un modern Staccato. Una unió de fragments que encaixen els uns amb els altres, es complementen, creixen i es ramifiquen.

[Text del full de sala]

[El Círcol | plaça Prim, 4 – 43202 Reus][divendres 31 de març de 2023 – 12 de maig de 2023]

Comparteix:
Altacapa