Brown v. Board of Education

 

hdbrown.gif

El cas “Brown contra la Junta d’Educació” de l’any 1954 està considerat als USA com una de les fites més importants en la lluita pels drets civils aplicats a l’àmbit de l’educació, va marcar la fi de la segregació entre nens blancs i negres als col·legis públics americans i posteriorment va inspirar la política de discriminació positiva, que portava en bus els nens negres dels barris deprimits als col·legis de les zones riques i posteriorment instituïa les quotes en l’administració per a les minories, cosa que va afavorir per exemple l’existència de jutges negres o hispans. Ara la US Supreme Court (el Tribunal Suprem), controlat per jutges conservadors nomenats per Bush, ha declarat que la històrica sentencia (completa en anglès) del cas Brown és anticonstitucional.

Comparteix:
Altacapa